Nieuws

 • Bekwaam in beoordelen

  Na een spetterende lezing over de 'Verspllingsfabriek' uit Veghel heb...

  Lees meer
 • Permanente educatie ROCMN

  ROC Midden Nederland ondersteunt de docenten en praktijkbegeleiders bij de pr...

  Lees meer
Meer nieuws

Certificering algemeen

Product- en organisatie certificering examenleverancier

Er zijn drie routes om tot valide exameninstrumenten te komen. In route 1 en route 3 is hierbij sprake van externe betrokkenheid van certificerende en extern validerende (onafhankelijke) autoriteiten. Certiforce is de aangewezen partij die deze rol gaat vervullen. Certiforce toetst en beoordeelt aan de hand van de norm voor valide exameninstrument of:

1.     een instantie voldoet aan de eisen van de norm.
        Daarmee het ‘stempel’ gecertificeerde instantie krijgt (route 1);

2.     een exameninstrument voldoet aan de producteisen van de norm.
        Daarmee ‘het stempel’ extern gevalideerd exameninstrument krijgt (route 3).

Certificering van een examenleverancier vindt plaats aan de hand van:

 1. Een audit op de proces- en organisatie-eisen uit de norm voor valide exameninstrumenten door hiervoor deskundige auditoren en;
   
 2. Een audit op de producteisen voor valide exameninstrumenten door middel van een steekproef op geselecteerde instrumenten. De audit op de producteisen wordt gedaan door één of meerdere toetstechnische en inhoudelijk deskundigen.


Een audit bestaat uit een review van de beschikbare documentatie (en indien van toepassing de uitgevoerde zelfevaluatie) en een locatieonderzoek om in de praktijk vast te stellen dat aan de eisen wordt voldaan. Certiforce vult de exacte werkwijze – in overleg met de te certificeren instantie – zelf nader in.

Externe validering van exameninstrument(en) vindt plaats aan de hand van:

 • Een audit op de producteisen voor valide exameninstrumenten voor elk individueel exameninstrument dat wordt aangeboden voor externe validering. De audit op de producteisen wordt gedaan door één of meerdere toetstechnische en inhoudelijk deskundigen.

Certiforce heeft een gedigitaliseerd proces voor het verwerken van de audits op de proces- en organisatie-eisen. Daarnaast werken wij ook met dit systeem voor de audit op de producteisen. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Wij komen graag toelichten wat onze werkwijze is.

Persoonscertificering

Persoonscertificering biedt inzicht in de vakbekwaamheid van mensen. In de kwaliteitsbeheersing van een organisatie zijn het, naast processen en methodieken, uiteindelijk de mensen die bepalen of het gewenste kwaliteitsniveau gehaald wordt.

Wanneer een persoon wil aantonen dat hij beschikt over de vereiste competenties voor een bepaalde functie, kan hij opgaan voor een persoonscertifcaat. De competenties worden beoordeeld middels een examen en of aantoonbare gedragingen middels een portfoliobeoordeling. De certificering is altijd maatwerk met een passend profiel zodat het aansluit bij uw rol als examenfunctionaris in welke hoedanigheid dan ook.

Hercertificering

Een persoonscertificaat bevestigt de kwaliteit van iemands vakmanschap. U kunt zich voorstellen dat de waarde van een persoonscertificaat groter is wanneer deze kwaliteitstoets na enige tijd herhaald wordt. Vandaar dat elke drie jaar een hercertificering nodig is. Bij Certiforce zorgen we er wel voor dat dit zo efficiënt en voordelig mogelijk gebeurt door gebruik te maken van een digitaal portfolio.

Nieuws

 • Bekwaam in beoordelen

  Na een spetterende lezing over de 'Verspllingsfabriek' uit Veghel heb...

  Lees meer
 • Permanente educatie ROCMN

  ROC Midden Nederland ondersteunt de docenten en praktijkbegeleiders bij de pr...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Certiforce b.v.
Gildenstraat 27
7005 BL Doetinchem

0314399071
 • Advies

  Advies

  Wilt u weten hoe ‘inspectieproof’ uw examens zijn? Laat onze adviseurs uw examenproces kritisch onder de loep nemen door....

  Lees meer
 • Training

  Training

  Wij verzorgen praktijkgerichte trainingen voor uw examenfunctionarissen; assessoren, praktijkopleiders, toetsconstructeurs....

  Ga naar training
 • Certificering

  Certificering

  Al uw exameninstrumenten, -processen en -functionarissen gecertificeerd / gevalideerd door Certiforce. Wij zijn benoemd....

  Ga naar certificering
 • Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland

  "Certiforce verzorgt al jaren de certificeringen van onze medewerkers. Dit altijd in goed overleg met het juiste maatwerk."

  Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland
 • Saartje Jansen, SUMMA College

  "Kwaliteit van examinering heeft onze focus. Certiforce ondersteunt ons hierbij."

  Saartje Jansen, SUMMA College
 • Ada Cocco (ROC van Amsterdam)

  "Certiforce certificeert onze auditoren zodat ook wij aan de hoogste kwaliteitsnorm voldoen."

  Ada Cocco (ROC van Amsterdam)
 • drs. Rob Swager SBB academy

  "Wij werken als SBB academy samen met Certiforce als het gaat om training van onze adviseurs in de rol van beoordelaars."

  drs. Rob Swager SBB academy
 • ROC RIVOR

  "Certiforce is al jaren onze partner als het gaat om advies, training en certificering"

  ROC RIVOR
 • Mr Dutch

  ""Certificeren van onze taalassessoren is een bekroning van onze kwaliteitsinspanningen""

  Mr Dutch
 • BisBee

  "Door de certificering van onze taalassessoren creëren we meerwaarde voor onze examens"

  BisBee

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.