Nieuws

 • Bewust & Bekwaam een CGI afnemen

  Online training CGI voor examinatoren MBO

  Lees meer
 • Coronacrisis en verantwoord diplomabesluit MBO

  Hoe nemen we in deze tijd van de coronacrisis nog een verantwoord diplomabesl...

  Lees meer
Meer nieuws

Procedure EVC

 Meldt je aan!

 

Toelatingsprocedure werkverantwoordelijke installaties 

Eerst doorloop je een kosteloos toelatingstraject waaruit blijkt of (rechtstreekse) deelname aan een EVC-procedure voor jou zinvol is.  Je vult hiervoor een digitaal intakeformulier in, die wij vervolgens beoordelen en waarvan we de uitkomst met je zullen bespreken.  Hierna stellen we samen vast wat een haalbaar traject is.

De uitkomst kan zijn:

 1. Ja, je bent in principe een  geschikte EVC kandidaat. We. zullen dit met je bespreken en de intake houden voor het verdere verloop van het traject;
 2. We twijfelen of je op dit moment met een voldoende resultaat een EVC-procedure kan afronden. We adviseren jou of het noodzakelijk is om eerst een opleiding te volgen. Na afronding van jouw opleiding kun je alsnog aan jouw EVC-procedure beginnen;
 3. Nee, we kunnen op voorhand al zien dat een EVC-procedure niet positief afgerond zal worden. Dus beginnen we er ook niet aan. Zonde van je tijd en je geld. We zullen je adviseren hoe je nu het beste verder kunt.

 

Jouw portfolio

De EVC-procedure begint altijd met de opbouw van jouw portfolio. Je krijgt van ons een digitaal portfolio ter beschikking. Je verzamelt hierin zoveel mogelijk relevant en authentiek bewijsmateriaal. Wij zullen je hierbij begeleiden.

Het portfolio is zo opgebouwd dat je volgens de onderstaande indeling je bewijzen kunt uploaden:

Diploma’s en certificaten:

Hier staan jouw diploma’s en certificaten toegelicht (inclusief eventuele cijferlijsten en/of opleidingsportfolio).

Werkervaring:

Beschrijf hier jouw werkervaring, aan welke projecten heb je gewerkt, wat was hierin jouw bijdrage.

Overige documenten

Hier staat ander materiaal waaruit jouw vakmanschap of ervaring blijkt. Door jou gemaakte ontwerpen, tekeningen en begrotingen. Maar denk ook aan projectplannen, rapportages en offertes of foto’s van jouw werk.

Je krijgt van ons hiervoor een overzicht toegestuurd van de verschillende soorten bewijsmateriaal dat in jouw portfolio moet worden opgenomen. Ook hebben we een video opgenomen waarin alles nog eens wordt uitgelegd.

360° feedback 

In de procedure telt niet alleen de mening van de beoordelaar, maar ook jouw mening en die van jouw klant, leidinggevende en/of collega’s over de door jou uitgevoerde werkzaamheden tellen mee. Hiervoor beantwoord jijzelf, jouw klant, leidinggevende en/of collega’s een online vragenlijst. De resultaten van deze vragenlijsten komen ook in jouw portfolio terecht.

JE PORTFOLIO IS GEREED, HOE NU VERDER?

Wanneer je samen met je begeleider vindt dat je portfolio gereed is gaan we uiteraard direct door met de feitelijke beoordeling van jouw vakmanschap. Zie verder, de beoordeling.  

Beoordeling

Wanneer jouw ervaringsportfolio compleet is, dan vindt de beoordeling plaats. De beoordelaar bezoekt jou daarvoor op je bedrijf. Voorafgaand aan het bezoek ziet de beoordelaar jouw dossier (portfolio) in. Aan de hand van het vastgestelde functieprofiel en een gerichte vragenlijst spreekt de beoordelaar uitgebreid de ervaringen en werkzaamheden met je door.

Tot slot bezoek je samen met de beoordelaar een klant, je kunt hier jouw werkzaamheden verder toelichten en/of laten zien. Zo ontstaat een compleet beeld van alle werkzaamheden; de complexiteit ervan, de verantwoordelijkheden en de mate van zelfstandigheid. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de vaktechnische kant, maar ook bijvoorbeeld naar jouw inspanningen op het gebied van veiligheid en kwaliteitszorg.

De rapportage  

Aan de hand van de gespreksgegevens en de bewijsstukken in het portfolio, stelt de beoordelaar het EVC-rapport op. Daarin geeft hij een onderbouwde waardering van het niveau van jouw vakmanschap ten opzichte van het profiel, eventueel aangevuld met een gericht ontwikkelingsadvies.

De laatste stap

De laatste stap in het traject is de registratie van het definitieve rapport door Certiforce (erkend EVC aanbieder). Iedereen die het traject met goed resultaat heeft doorlopen, dus voldoet aan de vakspecifieke eisen, ontvangt vervolgens de rapportage en het vakvaardigheidsbewijs. Het EVC-certificaat heeft een officiële status waarmee de erkenningsaanvraag ingediend kan worden bij InstallQ.


JOUW INVESTERING EN EVENTUELE SUBSIDIE BIJ Wij Techniek.

 • Toelatingsprocedure: kosteloos
 • Jouw tijd:
  • de ervaring leert dat het verzamelen van de bewijzen een doorloop heeft van ca. 3 maanden;
  • de ervaring leert dat het uploaden van je ‘bewijsmateriaal’ ongeveer 6 tot 8 uur van jouw tijd in beslag neemt;
  • het interview en werkplekbezoek van de beoordelaar kost je een dagdeel.
 • Een standaard EVC-procedure, inclusief vakbekwaamheidsbewijs, kost € 1.525,00 excl. btw per discipline.
 • Voor een ontzorg EVC¹ brengen we een meerprijs van € 240,00 excl. btw in rekening, de totale kosten van de EVC-procedure bedraagt
  dan € 1.765,00 excl. btw per discipline.
 • Wij Techniek biedt – mits je aan hun voorwaarden voldoet – subsidie voor een EVC-traject bij Certiforce:

https://www.wij-techniek.nl/mijn-volgende-stap/evc-traject/

¹Ontzorg EVC traject
Heb je weinig tijd om je portfolio zelf te vullen of ben je digitaal onvoldoende vaardig? Dan kunnen wij – tegen een meerprijs – een handje helpen bij het opbouwen van jouw portfolio. Hoe gaat dit in zijn werk? Jij gaat zelf aan de slag met het verzamelen van actueel en relevant bewijsmateriaal. Zodra je voldoende bewijs hebt verzameld meld je dit bij ons. Wij plaatsen het bewijsmateriaal op de juiste plaats in jouw portfolio.

 

 

 

Nieuws

 • Bewust & Bekwaam een CGI afnemen

  Online training CGI voor examinatoren MBO

  Lees meer
 • Coronacrisis en verantwoord diplomabesluit MBO

  Hoe nemen we in deze tijd van de coronacrisis nog een verantwoord diplomabesl...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Certiforce b.v.
Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem

0314-820250
 • Advies

  Advies

  Wilt u weten hoe ‘inspectieproof’ uw examens zijn? Laat onze adviseurs uw examenproces kritisch onder de loep nemen door....

  Lees meer
 • Training

  Training

  Wij verzorgen praktijkgerichte trainingen voor uw examenfunctionarissen; assessoren, praktijkopleiders, toetsconstructeurs....

  Ga naar training
 • Certificering

  Certificering

  Al uw exameninstrumenten, -processen en -functionarissen gecertificeerd / gevalideerd door Certiforce. Wij zijn benoemd....

  Ga naar certificering
 • Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland

  "Certiforce verzorgt al jaren de certificeringen van onze medewerkers. Dit altijd in goed overleg met het juiste maatwerk."

  Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland
 • Saartje Jansen, SUMMA College

  "Kwaliteit van examinering heeft onze focus. Certiforce ondersteunt ons hierbij."

  Saartje Jansen, SUMMA College
 • Ada Coco (ROC van Amsterdam)

  "Certiforce certificeert onze auditoren zodat ook wij aan de hoogste kwaliteitsnorm voldoen."

  Ada Coco (ROC van Amsterdam)
 • drs. Rob Swager SBB academy

  "Wij werken als SBB academy samen met Certiforce als het gaat om training van onze adviseurs in de rol van beoordelaars."

  drs. Rob Swager SBB academy
 • ROC RIVOR

  "Certiforce is al jaren onze partner als het gaat om advies, training en certificering"

  ROC RIVOR
 • BisBee

  "Door de certificering van onze taalassessoren creëren we meerwaarde voor onze examens"

  BisBee

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.