Nieuws

 • Bewust & Bekwaam een CGI afnemen

  Online training CGI voor examinatoren MBO

  Lees meer
 • Coronacrisis en verantwoord diplomabesluit MBO

  Hoe nemen we in deze tijd van de coronacrisis nog een verantwoord diplomabesl...

  Lees meer
Meer nieuws

Training

Het op peil houden van de kwaliteit van examenfunctionarissen is voor elke onderwijs-, exameninstelling een must. De betrouwbaarheid van examens is voor een groot deel afhankelijk van bevoegd en bekwaam personeel. Certiforce biedt trainingen aan voor verschillende examenfunctionarissen. De nadruk van alle Certiforce trainingen ligt op herkenbaarheid en een goede transfer naar de eigen praktijksituatie.

Na afloop van elke training wordt het leerproces van de deelnemer door ons geëvalueerd. De evaluatie wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever en de deelnemer krijgt een bewijs van deelname.

Voor deelnemers die op willen gaan voor certificering, biedt Certiforce de mogelijkheid tot een incompany certificeringstraject. Uiteraard wordt het certificeringstraject uitgevoerd door onafhankelijk examinatoren die op geen enkele wijze betrokken waren bij de training.

Inter- en supervisie

Een belangrijk onderdeel van de kwaliteitscyclus van uw examenproces zijn intervisie en supervisie sessies met uw examenfunctionarissen.

Intervisie
Certiforce organiseert en begeleidt (incompany) intervisie bijeenkomsten waarbij de examenfunctionarissen met elkaar evalueren op hun rol in het examenproces. Door kalibratie komen de assessoren meer op 1 lijn wat betreft de wijze van examineren en de normering. Dit komt de betrouwbaarheid van de examens ten goede. Certiforce zet verschillende werkvormen in om het maximale uit de bijeenkomst te halen.

Supervisie
Tijdens supervisie is er een op een aandacht voor de kwaliteit van de assessor en de wijze van examineren. Supervisie vindt plaats tijdens het examen. Het resultaat van supervisie is dat de examenfunctionaris persoonlijke feedback krijgt op de wijze van examineren. Hierbij wordt ingegaan op het toepassen van de WAKKER en STARR methode, de houding en objectiviteit tijdens het examen en het geven van feedback. Na de supervisie heeft de examenfunctionaris inzicht in zijn leerpunten.

Nieuws

 • Bewust & Bekwaam een CGI afnemen

  Online training CGI voor examinatoren MBO

  Lees meer
 • Coronacrisis en verantwoord diplomabesluit MBO

  Hoe nemen we in deze tijd van de coronacrisis nog een verantwoord diplomabesl...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Certiforce b.v.
Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem

0314-820250
 • Advies

  Advies

  Wilt u weten hoe ‘inspectieproof’ uw examens zijn? Laat onze adviseurs uw examenproces kritisch onder de loep nemen door....

  Lees meer
 • Certificering

  Certificering

  Al uw exameninstrumenten, -processen en -functionarissen gecertificeerd / gevalideerd door Certiforce. Wij zijn benoemd....

  Ga naar certificering
 • Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland

  "Certiforce verzorgt al jaren de certificeringen van onze medewerkers. Dit altijd in goed overleg met het juiste maatwerk."

  Petra Dobbe - ID College, MBO Rijnland
 • Saartje Jansen, SUMMA College

  "Kwaliteit van examinering heeft onze focus. Certiforce ondersteunt ons hierbij."

  Saartje Jansen, SUMMA College
 • Ada Coco (ROC van Amsterdam)

  "Certiforce certificeert onze auditoren zodat ook wij aan de hoogste kwaliteitsnorm voldoen."

  Ada Coco (ROC van Amsterdam)
 • drs. Rob Swager SBB academy

  "Wij werken als SBB academy samen met Certiforce als het gaat om training van onze adviseurs in de rol van beoordelaars."

  drs. Rob Swager SBB academy
 • ROC RIVOR

  "Certiforce is al jaren onze partner als het gaat om advies, training en certificering"

  ROC RIVOR
 • BisBee

  "Door de certificering van onze taalassessoren creëren we meerwaarde voor onze examens"

  BisBee

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.